‘NIEUWE WERK’ – Hilton Art Lab – Rotterdam

Nieuwe Werk is een andere naam voor het Rotterdamse Scheepvaartkwartier. Mede in die wijk gefotografeerde hoofden -portret, sluitsteen, monument, ornament of fantasiefiguur- vormen de context van de groepstentoonstelling » Nieuwe Werk « in Hilton Art Lab(oratorium). Maarten Janssen vroeg zeven kunstenaars te reflecteren op dit gegeven met bestaand werk en met nieuw werk in situ.

Met werken van: Anuli Croon, Charlotte Schleiffert, Jannes Linders, Johan Kleinjan, Juul Kraijer, Petra Trenkel, Ton Kraayeveld + Maarten Janssen (samenstelling).

 

 

Time and Space

Time and Space – Galerie Helder (online op Gallery Viewer), 24 april t/m 22 mei 2021

Time Table, oil on canvas, 60 x 44 cm, 2018

Time Table, oil on canvas, 60 x 44 cm, 2018

Op Gallery Viewer is de online expositie ‘Time and Space’ te zien met nieuwe werken van Ton Kraayeveld. Taal of tekst zijn vaak opvallend aanwezig in het werk van Ton Kraayeveld. Vaak is dat in de vorm van een extra talige laag toegevoegd aan de figuratieve voorstelling in het schilderij. Taal fungeert daarbij als het ware als aanvulling, interpretatie of ondervraging van schilderij of voorstelling. Daarnaast is er een serie werken waarin tekst meer autonoom, en los van voorstelling of figuratie, het centrale gegeven van de werken is. Kloksgewijs roterend en elkaar overlappend vormen woorden samen kleurrijke composities, waarin referenties aan tijd en ruimte worden opgeroepen: Now-Here-For-Ever-Now-This-Up-If-Real-Time.

Zijn schilderijen laten zich lezen als een spel tussen echt en onecht of tussen betekenis en niet-betekenis. Figuratie en abstractie sluiten elkaar daarbij niet uit maar zijn elkaars wederzijdse aanvulling.

Time Zones – Galerie Helder

Time Zones  –  Galerie Helder  – online show     

Time Table, oil on canvas, 2018

Time Table, oil on canvas, 2018

https://galleryviewer.com/nl/tentoonstelling/1877/time-zones
Works by:  Shigeo Arikawa, Stephan van den Burg, David Engel, Philippe van Gele, Rene Korten, Tanja Smit, Ton Kraayeveld, Zaida Oenema, Elka Oudenampsen, Inez Smits, Cecilia Vissers, Henri Wagner, Marcel Wesdorp, Bas Wiegmink, Sigrid van Woudenberg