Time and Space

Time and Space – Galerie Helder (online op Gallery Viewer), 24 april t/m 22 mei 2021

Time Table, oil on canvas, 60 x 44 cm, 2018

Time Table, oil on canvas, 60 x 44 cm, 2018

Op Gallery Viewer is de online expositie ‘Time and Space’ te zien met nieuwe werken van Ton Kraayeveld. Taal of tekst zijn vaak opvallend aanwezig in het werk van Ton Kraayeveld. Vaak is dat in de vorm van een extra talige laag toegevoegd aan de figuratieve voorstelling in het schilderij. Taal fungeert daarbij als het ware als aanvulling, interpretatie of ondervraging van schilderij of voorstelling. Daarnaast is er een serie werken waarin tekst meer autonoom, en los van voorstelling of figuratie, het centrale gegeven van de werken is. Kloksgewijs roterend en elkaar overlappend vormen woorden samen kleurrijke composities, waarin referenties aan tijd en ruimte worden opgeroepen: Now-Here-For-Ever-Now-This-Up-If-Real-Time.

Zijn schilderijen laten zich lezen als een spel tussen echt en onecht of tussen betekenis en niet-betekenis. Figuratie en abstractie sluiten elkaar daarbij niet uit maar zijn elkaars wederzijdse aanvulling.

Time Zones – Galerie Helder

Time Zones  –  Galerie Helder  – online show     

Time Table, oil on canvas, 2018

Time Table, oil on canvas, 2018

https://galleryviewer.com/nl/tentoonstelling/1877/time-zones
Works by:  Shigeo Arikawa, Stephan van den Burg, David Engel, Philippe van Gele, Rene Korten, Tanja Smit, Ton Kraayeveld, Zaida Oenema, Elka Oudenampsen, Inez Smits, Cecilia Vissers, Henri Wagner, Marcel Wesdorp, Bas Wiegmink, Sigrid van Woudenberg

A KOCSMA – Ruimtevaart, Den Haag

A KOCSMA  –      27/11/2020 – 31/01/2021

AiR Pécsbagota, Hongarije  2007 – 2020

Aanleiding voor de tentoonstelling is het twaalf en half jarig bestaan van Stichting Post 15 opgericht door beeldend kunstenaar Elizabeth de Vaal in 2007. Deze stichting beheert een Artist Residence in een klein Hongaars dorp met 30 huizen en 100 inwoners. Sinds de oprichting hebben veel Nederlandse kunstenaars gebruik gemaakt van het woonhuis met het grote atelier.
In Hongarije is er samengewerkt met de bevolking, lokale kunstorganisaties, Hongaarse kunstenaars en de Universiteit van Pécs. Eindpresentaties, die de afgelopen jaren in het dorp werden gehouden, waren een feest voor de dorpsbewoners en de Hongaarse en Nederlandse gasten.

De tentoonstelling A KOCSMA toont het werk van de kunstenaars die Pécsbagota tussen 2007 en 2020 hebben bezocht en daar gewerkt hebben. Bij de tentoonstelling verschijnt de publicatie AiR Pécsbagota 2020-2007, een beeldverslag, vormgegeven door Ben Faydherbe.

Kunstenaars: Annechien Meier, Channa Boon, Elizabeth de Vaal, Ellen Rodenberg, Harold de Bree, José den Hartog, Lotte van Lieshout, Maarten Schepers, Manon Bovenkerk, Marjolijn van der Meij, Marius Quee, Michel Hoogervorst, Rozemarijn Lucassen, Simone ten Bosch, Hieke Luik, Marc Nagtzaam, Alphons ter Avest, Pier Pennings, Map de Maar, Ida van der Lee, Danielle Lemaire,  Sjef Henderickx, Anne-Marie van den Thillart,  Isabel Ferrand, Ton Kraayeveld, V&B: Ellemieke Schoenmaker en Alex Jacobs, Ewoud van Rijn en Wineke Gartz.

Expositie
Vr. 27 nov. Hoogtij #63, Online opening van 19 – 23 uur:  https://www.hoogtij.net/galerie/ruimtevaart/

De expositie is te bezoeken van 11-17 uur op de volgende data:
november 2020 za 28 / zo 29
december 2020 vr 4 / za 5 / zo 6 /   vr 11 / za 12 / zo 13 /   vr 18 / za 19 / zo 20 /   zo 27
januari      2021 za 2 / zo 3 /   vr 8 / za 9 / zo 10
spontaan binnen lopen is mogelijk maar liever aanmelden via stichtingpost15@gmail.com